Pastinaak crème, het geheim!

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 18:10
Rating: 4.25 sterren
4 stemmen

Toen ik 21 was begon ik met restaurantje te spelen voor Jan en allemaal! Heerlijk experimenteren met eten, van grovere, simpele gerechten, merkte ik dat ik meer verfijnder wilde gaan proberen te koken. Met de zalfjes en de toefjes en de ditjes en de datjes.

Deze pastinaak crème, is het eerste verfijnde wat ik heb gemaakt en nog steeds favoriet bij velen. 

Het lijkt een heel moeilijk gerecht, maar het is zo makkelijk te maken (als je een staafmixer hebt ten minste). 

 

Je kan het serveren als bijgerecht bij vlees, bij vis, bij vega gerechten (zie afbeeldingen).

Je kunt het ook als zalf bij een voorgerecht gebruiken, bij cocquilles bijvoorbeeld is dit erg lekker! Kortom, je kunt er alle kanten mee op! 

Als ik even geen zin heb in aardappelen en (weer eens) op koolhydraten wil laten, vervang ik deze voor de aardappelen bij mijn gerecht. 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr. Pastinaken
  • 300 ml. halfvolle melk
  • Een klont roomboter
  • Zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze

Stap 1: Schil de pastinaken en snijd ze in gelijke stukken.

Stap 2: Doe deze in de pan met de melk en best wat zout en vul aan met water tot ze helemaal onder het vocht liggen (melk gebruik je, zodat de pastinaken de mooie witte kleur behouden).

Stap 3: Breng dit aan de kook, zodra het kookt, zet het vuur laag en laat doorkoken totdat ze zo zacht zijn dat ze bijna uit elkaar vallen.

Stap 4: Giet af en bewaar een klein beetje vocht in een kom.

Stap 5: Voeg de klont roomboter aan de pastinaken, strooi nog een beetje peper en nootmuskaat erover en blender het geheel tot een gladde massa met de staafmixer. Wanneer het wat stugger blijft, kan je het vocht toevoegen om het nog gladder te krijgen.

Stap 6: Voeg eventueel naar smaak nog een beetje roomboter toe, zout, peper of nootmuskaat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.