Stoofappels met kaneel! Oma's recept!

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 18:43
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Stoofappels, Goddelijk! Ik houd hier persoonlijk meer van dan stoofpeertjes. Stoofperen zijn heel zacht en zoet en hebben een hele diepe smaak.
Stoofappels zijn ook zoet, maar iets minder vanuit de kern vergeleken met stoofperen. Je blijft de appel goed proeven en door de schil die je deels laat zitten hebben ze een lekker bite.

De combinatie van de appeltjes, met het kristalletje van de suiker waarmee je afsluit en de kaneel, is een perfecte balans van smaken.

In tegenstelling tot de stoofpeertjes, hoeven deze appeltjes maar 20 min. te koken! Ook nog eens snel klaar dus!

Lekker bij stoofgerechten, vlees, vis, je kunt het eigenlijk bij alles eten!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6-8 Armgaard zoete stoofappels (te verkrijgen bij de meeste groenteboeren)
  • 2 el Kristalsuiker
  • 2 tl Kaneel
  • 2 tl Aardappelzetmeel

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de appels grof zoals op de foto afgebeeld.

Stap 2: Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.

Stap 3: Leg ze in de pan met een bodempje water. Ze moeten net onder staan.

Stap 4: Breng het water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je 1 el suiker toe en laat je het op laag vuur 20 min. sudderen.

Stap 5: Haal de appeltjes voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een schaal. Ze zijn erg breekbaar.
Stap 6: Meng 2 tl. aardappelzetmeel met 2 el. water, dit mengsel toevoegen aan het overgebleven vocht van de appeltjes. Breng dit vocht al roerend met een garde aan de kook. Het vocht hoort nu te binden, wanneer het niet bind, voeg dan nog een beetje aardappelzetmeel- water mengsel toe.

Stap 7: Schep het gebonden vocht over de appeltjes en strooi er 1 el suiker en 2 tl kaneel overheen.

 

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.