Snelle en simpele Paella

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 14:21
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Paella kun je op 2 manieren maken.

  1. Op de snelle manier, iets minder vers, maar met dit recept, echt een heerlijke smaak en super gezond!
  2. Op de wat uitgebreidere manier met verse vis. Uiteraard nog lekkerder, maar hier heb je niet altijd tijd voor (1. voor het maken, 2. om langs de visboer te gaan).

Ik begin met het recept van de snelle Paella voor diegene die niet lang in de keuken willen staan maar wel van dit Spaanse gerecht houden. Het recept voor de uitgebreide versie met verse vis komt later! Kun je niet op deze versie wachten, geen probleem zie mijn tip onder de ingrediënten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr gele Rijst
  • 1 zak diepvries Vis mix a 400 gr
  • 100 gr Chorizo
  • 200 gr Kippendijen
  • 0,5 blik Tomatenblokjes
  • 1 l Groentebouillon
  • 3 Saffraandraadjes
  • 1 Citroen
  • 1 Ui
  • 2 rode Paprika's
  • 0,5 rode Peper
  • 200 gr diepvries Doperwtjes
  • 1 handje verse Peterselie
  • 1 flinke snuf Paprikapoeder
  • Zout en peper

*Kun je niet wachten tot de ietwat uitgebreidere versie van dit recept en wil je verse vis gebruiken i.p.v. diepvries? Dan kun je de vis mix vervangen door alle soorten verse vis o.a. veel gebruikt in Paella: Grote garnalen, mosselen, kokkels, inktvisringen en krab. Bekijk goed van te voren de gaarheid per vis en de volgorde van het toevoegen hiervan.

 

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de kippendij in kleine blokjes van 2 cm, de chorizo in kleine blokjes van 0,5 cm, de paprika in kleine stukjes van 1 cm, de ui en de rode peper fijn. Zet alles apart van elkaar weg.

 

Stap 2: Zet de groentebouillon op met de saffraandraadjes en breng aan de kook. Kook de rijst af volgens de verpakking in deze bouillon.

 

Stap 3: Wok de chorizo in een droge wokpan tot ze licht krokant worden. Haal deze er met een schuimspaan uit en laat het vet in de pan. Zet de chorizo apart.

 

Stap 4: Wok de kip in het vet van de chorizo rondom bruin. Deze hoeft niet gaar gebakken te worden want hij gaart gedurende het maken van je gerecht door.

 

Stap 5: Voeg de paprika, de ui en de rode peper toe. Wok alles 2 min samen. 

 

Stap 6: Voeg de tomatenblokjes toe en de paprikapoeder en knijp een halve citroen uit over dit mengsel. Wok alles samen 5 min. met elkaar.

 

Stap 7: Voeg de doperwtjes bevroren toe, wok deze 2 min mee.

 

Stap 8: Voeg de bevroren vis mix toe. Wok alles samen nog even 2 min en breng op smaak met zout en peper. De vis en de doperwtjes ontdooien zo snel dat ze niet vooraf ontdooid hoeven worden. Hierdoor blijven ze wat sappiger en drogen ze niet snel uit. Had je ze per ongelijk al ontdooid? Wok dan geen 2 maar 1 minuut alles met elkaar tot slot.

 

Stap 9: Snijd de peterselie fijn en verdeel samen met wat partjes citroen over de paella.

 

Buen Provecho!

 

* Tip: Lekker met stokbrood en aioli erbij!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.