Een lekker fris gerecht! In de zomer, maar ook heerlijk in de winter (je moet wel van knoflook houden)!
Voor dit gerecht heb je niet veel tijd nodig!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gr. Spaghetti of Tagliatelle
- 1 pak diepvries Spinazie a la creme met boursin
- 150 gr. Spekreepjes
- 1 ui
- 200 gr. Champignons
- 1 teentje Knoflook
- 1 klein handje Rucola per persoon
- 1 klein handje pijnboompitjes per persoon
- Af maken met geraspte parmezaanse kaas, vooraf geraspt of zelf raspen
Bereidingswijze:
Stap 1: Ontdooi de Spinazie.
Stap 2: Zet een pan gezouten water op tot het gaat koken.
Stap 3: Rooster je pijnboompitjes in een koekenpan tot ze goud bruin zijn. Let op: blijf hier bij want dit kan ineens erg snel gaan!
Als ze klaar zijn zet je ze apart in een schaaltje weg, om doorbranden te voorkomen.
Stap 4: Snijdt de ui en knoflook fijn.
Stap 5: Snijdt je champignons in stukjes .
Stap 6: Kook je Spaghetti af zoals vermeld op het pak (per persoon verschillend hoelang, de een houdt van al dente de ander van zachte pasta).
Stap 7: Schenk een scheut olijfolie in dezelfde koekenpan als waar je de pijnboompitjes in hebt geroosterd en fruit de knoflook met de ui aan. Voeg even later de spekjes toe en laat dit even opstaan.
Stap 8: Voeg de champignons toe en bak dit geheel even goed door zodat de smaken goed in elkaar opgaan.
Stap 9: Ten slotte voeg je de ontdooide spinazie toe en laat je dit op zacht vuur warm worden, blijf goed roeren!
Stap 10: Giet de spaghetti af, schenk er een scheut olijfolie door en roer goed door.
Stap 11: Voeg de saus toe aan de spaghetti naar wens (de een houdt van veel saus, de ander van wat minder), ik houd bij deze pasta van lekker veel saus! Voeg op het laatst ook de geroosterde pijnboompitjes toe, houdt een klein beetje over.
Stap 12: Serveer de spaghetti op het bord, rasp de parmezaanse kaas erover, strooi de laatste pijnboompitjes erover en als laatste zet je de rucola als een torentje op de spaghetti.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties