Ik hou ontzettend van zalm en dan vooral de gerookte en de rauwe variant. Deze zalmbonbon is altijd goed. Het is niet moeilijk, het is snel gemaakt en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Leuk om als amuse te serveren (zoals afgebeeld), maar op een bedje van sla is dit ook een erg lekker voorgerecht!
Mocht je dit voor gasten willen serveren, kan je dit een dag van te voren al maken zodat je niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan en gezellig met de gesprekken kan meedoen aan tafel!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 350 gr. Gerookte zalm
- 2 el. Crème Fraîche
- 1 el. Yoghurt
- 1,5 tl Citroensap
- 1 el Fijn gesneden bieslook
- 4 hele bieslook steeltjes
- 0,5 Sjalotje
- Rucola of Veldsla (Hier leg je de zalmbonbon uiteindelijk op)
- Scheut olijfolie
- Peper en zout
Wanneer je hem als amuse maakt, dan heb je van alles de helft nodig.
Benodigdheden:
- Vershoudfolie
- Lage koffiekopjes
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd 150 gr. gerookte zalm in snippers en houd de andere zalm in plakjes achter.
Stap 2: Snijd het sjalotje fijn en de bieslook ook (mocht je dit nog niet gedaan hebben).
Stap 3: Meng de zalmsnippers met de crème fraîche, bieslook, yoghurt, sjalot en de citroensap. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een beetje citroensap indien nodig.
Stap 4: Leg een stuk vershoudfolie in een kopje en druk goed aan. Bedek de randen met de overgebleven gerookte zalm. Het is belangrijk dat de randen allemaal bedekt zijn. Probeer de plakjes in zijn geheel te verdelen en niet te scheuren, zodat de vulling goed bij elkaar blijft.
Stap 5: Vouw de randen over elkaar en draai als een snoepje de vershoudfolie strak dicht. Op deze manier krijg je een mooie bonbon. Bewaar de zalmbonbon tot je hem gaat serveren in de koelkast.
Tot en met stap 5, zou je al een dag van te voren kunnen maken.
Stap 6: Leg een bedje sla op het bord, besprenkel deze met een klein drupje olijfolie, zout en peper.
Stap 7: Haal de zalmbonbon voorzichtig uit de folie en leg op het bedje van sla.
Stap 8: Besprenkel nog een paar drupjes olijfolie hierop en draai er nog een klein beetje zout en peper over.
Stap 9: Maak je gerecht netjes af door er een bieslook steeltje op te leggen.
Wat een feestje! Eetsmakelijk!
*Variatie tip: Gebruik voor de vulling in plaats van gerookte zalm snippers, grijze garnalen of een combinatie van zalmsnippers en garnalen! Ook erg lekker!
Reactie plaatsen
Reacties