Plukbrood uit de oven

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 18:34
Rating: 5 sterren
2 stemmen

Houd jij ook zo van dat heerlijke warme broodje uit de oven, waarvan de kaas zo lekker gesmolten is, dat wanneer je de stukjes van elkaar plukt, je de kaas helemaal uit elkaar trekt?! (Klinkt vies, maar ik weet zeker dat je snapt wat ik bedoel).
Je kunt dit plukbrood op zoveel verschillende manieren maken. Super easy, super snel, makkelijk van te voren klaar te maken. Heerlijk bij een soepje, als voorgerecht of voor bij de borrel!

Hieronder vind je het recept voor de basisbereiding en als extra toevoeging heb ik verschillende variatie mogelijkheden erbij gezet!

 

Ingrediënten voor 1 stokbrood:

  • 1 Stokbrood
  • Knoflook
  • 1 takje Blad peterselie
  • Scheutje Olijfolie
  • 3 plakjes jonge Kaas of Mozzarella (net wat je lekkerder vindt!
  • Peper en zout

Lekker als extra toevoeging gecombineerd of apart) :

  • Cheddar kaas
  • Kruidenboter
  • Parmaham
  • Pesto (dit is de toevoeging welke ik heb gebruikt op de foto)
  • Tomaten tapenade
  • Olijven tapenade
  • Oregano
  • Italiaanse kruiden
  • Lente ui
  • Basilicum (in het geval van mozzarella i.p.v. jonge kaas van de basis)

 

Extra benodigdheden:

  • Bakpapier (anders zit heel je oven onder)

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 1: Pers of snijd de knoflook fijn en de peterselie en voeg bij de olijfolie met zout en peper naar smaak.
Stap 2: Snijd je brood in voor 3/4e deel en doe dit om de 1,5 cm (let op dat je deze niet te ver insnijd want dan snijd je hem door).

Stap 3: Smeer met behulp van een kwast of de bolling van een theelepel de binnenkant van je ingesneden stukje stokbrood voorzichtig in met het knoflook-olie mengsel.

Stap 4: Steek de gewenste ingrediënten in de opengesneden stukjes. Als je het basis recept volgt, voeg je enkel nog de plakjes jonge kaas er tussen (2-3 laagjes dik, afhankelijk van hoe klef je hem wilt hebben).

Stap 5: Leg 1 vel bakpapier op het rooster, leg hier je stokbrood op en zet dit in het midden van de oven.

Stap 6: Bak af in circa 8 min.


laat iedereen er iedereen er lekker van afplukken, voorsnijden is echt zonde!

 

*Wanneer je knoflookbrood wenst te maken, uit de oven. Smeer je alleen kruidenboter tussen de stukjes (het lekkerste is, om zelfgemaakte kruidenboter te pakken hiervoor, maar kant en klare kan ook)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.