Gevulde eieren doen het goed op ieder feestje en bij elke borrel, vaak worden ze ook gemaakt bij de Paasdagen!
Dit hapje gaat echt al jaren mee en ken je waarschijnlijk ook al van kinds af aan. Tegenwoordig heb je zoveel varianten van gevulde eieren, maar ik blijf erbij, het traditionele recept van mijn oma blijft gewoon de aller beste!
Het is snel klaar en geloof me, iedereen is er dol op!
Ingrediënten voor 6 eieren:
- 6 middelgrote tot grote Eieren
- 1 el Mayonaise
- 1 tl Milde mosterd
- 1 tl Ketchup
- Zout en peper
- Kerriepoeder
- 1 el Curry
Extra benodigdheden:
- Spuitzak met kartel mondje of een garneerspuit
Bereidingswijze:
Stap 1: Breng de eieren in een pan aan de kook en als ze koken, kook ze dan nog 8 min. hard.
Stap 2: Laat ze onder koud water schrikken (dit maakt het pellen een stuk gemakkelijker).
Stap 3: Halveer de eieren en schep voorzichtig het eigeel eruit in een kom. Leg de overgebleven, gekookte, halve eiwit deeltjes (heb jij hier een beter woord voor, graag?!) op een schaal of bord.
Stap 4: Prak alle eigeeltjes samen fijn met een vork en voeg de mayonaise, mosterd en ketchup toe.
Stap 5: Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper (veel meer kerriepoeder dan peper en zout). Begin met een beetje en proef wat het doet met de smaak, aan de hand hiervan kan je naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen.
Stap 6: Schep het eimengsel in je spuitzak en spuit de eieren in de halve eiwit deeltjes.
Stap 7: Wanneer je de eieren serveert, drappeer je nog een druppeltje curry op het eitje.
En nu ervanaf blijven tot je gasten er zijn...
*Variatietips: Je hebt zoveel variaties op gevulde eieren, de meest gebruikte op mijn recept is, om extra fijngesneden bieslook bij het eimengsel te voegen.
Reactie plaatsen
Reacties