Burritos, mjamm! Lekker krokant korstje en een heerlijk gekruide vulling.
Het is makkelijk om naar een kant en klaar pak te grijpen, maar eigenlijk is dat echt zonde. Vaak denk je dat, dat makkelijker is maar in sommige gevallen hoeft dat echt niet zo te zijn.
Met dit recept ben je net zo snel klaar als met het pakjes recept en geloof me, dit is 1000x lekkerder!
Wat ook ideaal is, je kunt het van te voren klaarmaken en wanneer je het wilt eten hoef je het alleen nog maar even op te warmen in een voorverwarmde oven van 180°C, 10 minuutjes (Wel met aluminiumfolie erover).
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 500 gr. Rundergehakt
- 150 gr. Mais (uit blik)
- 1 Rode paprika
- 150 gr. geraspte jonge Kaas
- 125 gr. Zure room
- 6 Tortilla wraps
- 1 blikje Tomatenblokjes (van 400 gram)
- 3 teentjes Knoflook
- 1,5 Ui
- 0,5 el Suiker
- 1 el Organo
- Olijfolie, peper en zout
- 12 cocktailprikkers
*Ook hier kun je alle groentes toevoegen welke je lekker vind. Bruine bonen komen ook vaak voor bij dit recept (ik houd er persoonlijk niet zo van).
Bereidingswijze:
Verwarm allereerst de oven voor op 180°C.
Stap 1: Snijd je ui in kleine stukjes en snijd je knoflook fijn.
Stap 2: Snijd je paprika in kleine stukjes en laat je mais uitlekken in een vergiet.
Stap 3: Bak in een koekenpan de helft van de knoflook en de helft van de uien aan in een klein scheutje olijfolie. Doe hier je gehakt bij, zout en peper en bak het gehakt rul.
Stap 4: Ondertussen verwarm je in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak je derest van de knoflook en ui aan. Zodra ze iets glazig worden, voeg je de oregano, suiker, zout en peper toe.
Stap 5: Wanneer dit goed gemengd is, voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het goed warm worden. Wanneer het tegen het kookpunt aanzit, draai je het vuur zachtjes en laat je het op zacht vuur doorpruttelen, let op, af en toe doorroeren.
Stap 6: Voeg bij je gehakt nu de gesneden paprika en de mais toe en laat dit 2 min. samen opstaan. Proef ondertussen of de rode saus nog zout en peper nodig heeft.
Stap 7: Smeer met een lepel, in het midden van je tortilla, een rechte lijn (van 3 cm breed) zure room naar beneden.
Stap 8: Op deze lijn verdeel je, je gehaktmengsel, hierop verdeel je een halve el jonge kaas en daar bovenop lepel je de rode saus.
Stap 9: Vouw de tortilla dicht en zet hem vast met 2 cocktailprikkers. Leg de tortilla in een ingevette ovenschaal (invetten met olijfolie). Herhaal dit met alle tortillas. Als alle tortillas in de ovenschaal liggen, verdeel je de overgebleven geraspte kaas erover.
Stap 10: Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de tortillas in 10 tot 12 minuten af!
Buen provecho!
*Tip: Lekker met guacamole ernaast en een frisse groene salade!
Reactie plaatsen
Reacties