Dit recept kwam ik tegen op de website van: Beaufood.
Ik kreeg direct honger toen ik het zag en wilde dit zeker gaan uitproberen.
Zo gezegd, zo gedaan, met een kleine twist van mijzelf, was het gerecht heerlijk!
Deze variant wil ik graag met jullie delen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gr Kipdijfilet
- 1 Courgette
- 3 Knoflookteentjes
- 300 gr Kastanjechampignons
- 1 Ui
- 70 gr Parmezaanse kaas gesnipperd (zelf of kant en klaar)
- 200 ml Slagroom
- 1 el Maïzena
- 1 Lente ui
- klein bosje Bieslook
- 1 afbak Ciabatta
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Scheut olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 1: Dep de kipdijfilet droog en kruid met peper en zout.
Stap 2: Verhit een koekenpan op hoog vuur. Verwarm twee eetlepels olijfolie in de pan. Bak de kipdijfilets, zodra de olie goed heet is, rondom goudbruin. Zet het vuur nu laag en laat de filets circa 5 minuten rustig in de pan door garen. Schep ze op een bord en zet weg.
Stap 3: Snijd de courgette in blokjes, de champignons in kwarten, snipper de ui en snijd 2 knoflooktenen fijn . Pel de 3e knoflook maar laat deze heel.
Stap 4: We gaan in dezelfde pan, in het braadvocht van de kip, de groentes bakken. Zit er nog genoeg braadvocht in de pan? Zo niet, schenk er dan nog een beetje olijfolie bij. Laat goed warm worden en fruit hierin de ui en de helft van de gesnipperde knoflook aan. Na 1 minuut voeg je de courgette en de champignons toe. Bak dit samen 7 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5: Schep de groentes op de kip.
Bak ondertussen de ciabatta af volgens de verpakking.
Stap 6: Meng de Maizena met 100 ml water in een beker.
Stap 7: Snijd de lente ui in ringetjes en de bieslook fijn en zet apart.
Stap 8: Snijd het brood in stukjes en leg de stukjes verspreid op het ovenrooster, terug in de oven. Bak dit 1 minuut en haal het er dan direct uit.
Stap 9: Pak het knoflookteentje en schraap deze over het brood. Schenk over de broodjes 1 à 2 tl olijfolie per stukje en strooi de Italiaanse kruiden erover. Bak dit af in circa 3-5 min. afhankelijk van de gewenste kleur.
Stap 10: In dezelfde pan waar de groentes in zijn gebakken, gaan we nu de roomsaus maken. Zit er nog genoeg braadvocht in? Fruit hier dan de overgebleven fijngesneden knoflook in aan (zit er niet genoeg braadvocht in, schenk je weer een klein beetje olijfolie erbij).
Stap 11: Wanneer de knoflook glazig kleurt, voeg je de room en het maizena mengsel toe. Blijf roeren! Voeg op het laatst de Parmezaanse kaas toe en laat dit al roerend smelten tot een romige saus.
Stap 12: Schep de groentes en de kip in het roommengsel en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 13: Schep dit in het bord en verdeel de bosui en de bieslook eroverheen. Serveer met de ciabatta broodjes ernaast, lekker om in de saus te doppen!
Eetsmakelijk!
*Tip: Lekker met een frisse salade ernaast.
Reactie plaatsen
Reacties