Dit is zo ontzettend lekker, zo gezond en (niet geheel onbelangrijk) ook nog eens koolhydraat arm. Ik eet dit gerecht vaak op maandag (dan moet ik namelijk weer even gezond doen van mijzelf, na mijn vaak 'ongezonde' weekend).
Deze ovenschotel is zo gepiept! Hij moet alleen wel even in de oven zodat alle groentes goed gaar kunnen worden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gr. Kipgehakt maar gemengd of rundergehakt kan ook (Ik pak kipgehakt: 1. Omdat ik het lekkerder vind, 2. omdat het magerder is 3. Het gerecht moet even in de oven en ander gehakt droogt iets meer uit. Kipgehakt blijft sappig)
- 1 Paarse zoete aardappel
- 1 Pastinaak
- 1/4e Knolselderij
- 150 gr. Champignons
- 1 kleine Ui
- 1 teentje Knoflook
- 0,5 Rode paprika
- 0,5 zakje Verstegen gehaktkruiden Slagersrecept
- 1 takje Rozemarijn
- Scheut olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze:
Ik ga het niet moeilijker maken dan dat het is:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 1: Snijd alle groentes naar gewenste grote en snijd je knoflook fijn.
Stap 2: Kruid je gehakt met de gehaktkruiden en bak je gehakt in een klein beetje olijfolie, rul in de koekenpan (hoeft niet helemaal gaar, hij gaart namelijk nog door in de oven).
Stap 3: Leg alle gesneden groente in een ovenschaal door elkaar en leg hier je takje rozemarijn op (zie foto). Besprenkel met olijfolie, zout en peper en zet in de oven.
Stap 4: Na 10 min. schep je de groentes om en verdeel je het gehakt over de groentes. Zet terug in de oven.
Stap 5: In totaal moet hij nu ongeveer nog 30-40 minuten, afhankelijk van hoe jij de garing van je groentes wenst. Schep in de tussentijd om de 10 min. je groentes om met het gehakt zodat alles een gelijkmatige garing krijgt. Als het klaar is, proef je even of je groentes de gewenste hardheid hebben voor jou (erg persoonlijk). Zo niet, dan zet je het nog even terug in de oven, totdat ze wel de juiste garing hebben voor jou.
Easy peasy!
*Tip: Ik houd van zachte groentes met een krokant korstje, ik laat hem nog langer in de oven staan. Wanneer je dit ook wenst dan moet je wel kipgehakt gebruiken omdat ander gehakt uitdroogt.
**Tip: Je kunt alle groentes toevoegen die je zelf wilt! Pompoen is ook erg lekker hierbij bijvoorbeeld.
Reactie plaatsen
Reacties