Tagliatelle met parmaham, boursin, prei, Parmezaanse kaas

Gepubliceerd op 19 november 2020 om 11:24
Rating: 4.8333333333333 sterren
6 stemmen

Dit is echt mijn favoriete pasta (ik heb er best veel, maar deze staat wel in mijn top 3)!

Het zoute en hartige van de parmaham met het romige van de boursin, is een perfecte combinatie!

Lekker in de zomer, maar in de winter maak ik hem net zo graag!

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gr. Parmaham
  • 400 gr. Tagliatelle
  • Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 Preistengels
  • 1 el gedroogde Oregano
  • 90 gr. Crème fraîche
  • 125 gr. Boursin
  • 100 gram Parmezaanse kaas (lekkerst zelf geschaafd, maar kan ook kant en klaar uit een zakje)

Bereidingswijze:

Voordat je begint zet je een pan met gezouten water op, voor de pasta.

Stap 1: Scheur de Parmaham (je kunt deze ook snijden, maar ik vind scheuren persoonlijk makkelijker). Maak de preistengel schoon en snijd deze door de helft en vervolgens in halve ringetjes. Snijd ook de knoflook fijn.
Stap 2: Bak in een droge koekenpan kort de parmaham (ze moeten niet knapperig worden, maar net tegen het knapperige aan). Zie foto, als ze er zo uitzien, dan zijn ze klaar. Schep de parmaham in een schaaltje of leg op een bord weg.

Stap 3: Kook ondertussen je Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4: In dezelfde pan waar je de parmaham in gebakken hebt, giet je (zonder de pan eerst schoon te maken) een scheutje olijfolie. Bak hier de knoflook, prei en oregano kort aan.

Stap 5: Wanneer de prei een klein beetje slap begint te worden, voeg je de crème fraîche, boursin en de helft van de gebakken parmaham toe. Meng dit goed door elkaar en laat goed warm worden.

Stap 6: Giet je tagliatelle af, meng hier olijfolie doorheen en vervolgens het prei- parmaham mengsel.

Stap 7: Serveer mooi op een bord, druppel speels nog wat extra olijfolie over je pasta. Verdeel de overgebleven parmaham over de tagliatelle en rasp de parmezaanse kaas erover.

 

Buon appetito!

 

*Tip: Lekker met een frisse salade erbij.

**Tip: Ook lekker om bij je prei-parmaham mengsel extra geroosterde pijnboompitjes toe te voegen!

Reactie plaatsen

Reacties

Corien Mieras-van de Linde
4 jaar geleden

Heerlijke smaken bij elkaar.. En niet moeilijk om te maken (ook fijn) 😊