Bij het nemen van een hap van dit gerecht, is het net alsof je jezelf even in Italië waant!
Rood wijntje in je hand, zonnetje op je gezicht, de mooie Italiaanse piazza's & tot slot de omaatjes die deeg staan te rollen in hun keuken vol hangend met pasta.... Ja voel je het?! .... Net echt!
Niet helemaal natuurlijk, want 1: Ik ben geen Italiaan en 2: Ik gebruik kipgehakt.
Elke keer krijg ik weer de vraag, waarom gebruik jij toch altijd kipgehakt.
Simple as that: Zoveel meer smaak, mager en veel gezonder!
Mensen die mij niet geloven, geef ik gewoon een beetje van mijn saus en zijn vervolgens allemaal om!
Ik haal mijn kipgehakt (al mijn kip trouwens) bij de marktpoelier bij ons op het dorp iedere dinsdag en geloof me een betere is er gewoon niet (vind ik)!
Dan denk je gelijk, ja maar dat is veel duurder, nee dat valt echt wel mee, echt waar!
Voorbeeld; Ik heb zojuist het volgende gehaald: 4 Kip krokant schnitzels, 1 kg kipgehakt, 2 kg kipdijfilets, 1 doos van 10 verse eieren, 2 bakjes salade. Ik was kwijt..... ja, komt ie: 42,00 hele euro's en dan heb ik niks genomen wat in de aanbieding was! Nou voor zulke verse producten en zoveel maaltijden dat ik hiermee kan maken vind ik dat echt niet veel.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gr. Spaghetti
- 500 gr. Kipgehakt (mag ook rundergehakt zijn of half om half)
- 0,5 zakje gehaktkruiden Slagersrecept van Verstegen (het mogen natuurlijk ook verse of andere kruiden zijn, maar ik vind deze er echt super lekker bij en soms is gemak ook niet erg..)
- 1 hele Winterwortel *
- 1 rode Ui
- 1 teen Knoflook
- 1 rode Paprika
- 1 Broccoli
- 1 klein handje gedroogde Oregano
- 500 gr. Passata
- 1 blik (400 gr.) Tomatenblokjes
- Geraspte Parmezaanse kaas om erover heen te strooien (hoeveelheid is naar eigen smaak te bepalen, ik houd van lekker veel en rasp het zelf!)
*Ik gebruik meer groente dan gemiddeld, vind je het te veel, gebruik dan de helft van de wortel en de helft van de broccoli
Bereidingswijze:
Stap 1: Schil de winterpeen, is deze erg breed, snijd hem dan in de lengte door midden en snijd deze vervolgens in plakjes. Snipper je ui en snijd je knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes en vervolgens in kleine stukjes. Snijd je broccoli in kleine roosjes. Zo dat waren de groentes.
Stap 2: Zet een pan met gezouten water op voor de spaghetti en breng aan de kook.
Stap 3: Schenk een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit je knoflook, ui en wortel hierin aan.
Stap 4: Voeg het gehakt toe en strooi de kruiden eroverheen. Meng goed door elkaar en bak het gehakt rul.
Stap 5: Als het gehakt rul is, voeg je de paprika toe en na 1 minuut ook de broccoli.
Stap 6: Bak alles 3 minuten samen met elkaar en voeg daarna de passata en de tomatenblokjes toe.
Stap 7: Breng dit mengsel aan de kook en voeg de oregano toe. Wanneer het kookt draai je het vuur laag en laat je het nog 5-10 minuten door pruttelen.
Stap 8: In deze tussentijd kook je de spaghetti af volgens de verpakking en giet af wanneer deze klaar is.
Stap 9: Breng de bolognesesaus op smaak met peper en zout.
Stap 10: Schep de saus door de spaghetti, serveer op het bord en strooi de Parmezaanse kaas erover.
'Buon Appetito'
*Tip: Champignons zijn een heerlijke aanvulling op dit gerecht. Wanneer je dit wenst, voeg je deze toe tegelijk met de paprika. Heb je zin in andere groentes erdoor of in plaats van, je kunt eigenlijk met alles variëren, als het maar geen Oosterse groentes zijn, dus bijv. wel met : Bleekselderij, prei & courgette.
**Tip: Voeg vers, gesneden basilicum toe aan de saus. Wanneer je dit doet, voeg je deze toe bij de laatste 5 min. pruttelen.
Reactie plaatsen
Reacties