Soepen kun je op zoveel verschillende manieren maken. Pittig, zoet, licht, zwaar, dik, romig, crème(ig), helder, you name it...
Het is maar net waar je zelf zin in hebt.
Deze bospaddenstoelensoep is een heldere, lichte soep met lekker veel smaak. Ideaal voor in een menu omdat hij niet zo vult en de smaken goed neutraliseert.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 liter groentebouillon
- 250 gr. Kastanjechampignons
- 500 gr. Bospaddenstoelen melange (waar je zelf van houdt: Shiitakes, oesterzwammen etc.)
- 2 teentjes Knoflook
- 2 Sjalotten
- 2 Bosuitjes
- Zout en peper
- Scheut olijfolie
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd je sjalot en knoflook fijn en de kastanjechampignons in plakjes.
Stap 2: Maak de groentebouillon.
Stap 3: Snijd de overige paddenstoelen naar gewenste grote, sommigen vinden het lekker om ze grof in de soep te doen, maar als je ze liever fijn hebt, kan dit ook prima! Ik heb ze wat kleiner gesneden (zie foto).
Stap 4: Verhit in een koekenpan een scheut olijfolie en fruit je sjalot en knoflook hierin aan. Voeg na 1 minuut ook de kastanjechampignons toe. Bak dit met elkaar totdat de kastanjechampignons beginnen te verkleuren.
Stap 5: Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt, draai je het vuur laag en laat je het in zijn geheel 20 min. door pruttelen.
Stap 6: Snijd ondertussen je bosui in ringetjes. Ik gebruik altijd van de groene kant een paar ringetjes en van de witte kant ook.
Stap 7: Voeg de bospaddenstoelen melange toe en pruttel deze 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8: Schenk de soep in een soepkom en maak af met de bosuitjes.
Genieten!!!
*Tip: Lekker met knoflookbrood erbij!
Reactie plaatsen
Reacties