Pastinaaksoep met spekjes

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 16:43
Rating: 5 sterren
1 stem

Pastinaak gebruik ik eigenlijk in best veel gerechten.
Wanneer ik een ovenschotel maak, als frietjes, als puree of ik maak er een heerlijke soep van.
Wat is pastinaak eigenlijk?
Pastinaak is een witte wortel, een zoetere variant van de bekende oranje wortel.
Ondanks dat hij zoet is, is hij hartstikke gezond! Er zit(ten) veel vitamine C, foliumzuur en vezels in.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr. Pastinaken
  • 1 Aardappel
  • 1 liter Groentebouillon
  • 0,5 liter Kippenbouillon
  • 1 Prei
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • Flinke klont roomboter
  • Zout en peper

 

Extra benodigdheden:

  • Staafmixer

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil je pastinaak, pel je ui en knoflook en maak je prei schoon.
Stap 2: Maak je groente en kippenbouillon klaar. Dit mag je samenvoegen.

Stap 3: Snijd je knoflook fijn en je ui in ringen. De rest van je groentes mag je grof snijden.
Stap 4: Smelt de roomboter in een grote soeppan (al draaiend met de pan, omdat anders de boter verbrand aan de randen).
Stap 5: Fruit je ui en knoflook hierin aan. Na 1 minuut voeg je de gesneden prei, aardappel en pastinaak toe. Roer dit even goed door tot alles licht verkleurd.

Stap 6: Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Stap 7: Wanneer het kookt, zet je het vuur laag en laat je de soep op laag vuur nog zo een 35 min. door pruttelen.

Stap 8: Blender de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Stap 9: Bak je spekjes krokant. Leg ze in de soepkom en schenk de soep er vervolgens in.

 

Hmmmm... Dat ruikt echt verrukkelijk! Eetsmakelijk!

 

*Tip: Wanneer je de soep als maaltijd wenst te eten, kun je ervoor kiezen om minder bouillon te gebruiken zodat de soep wat dikker blijft. Ik houd persoonlijk niet zo van erg dikke soep, van mij mag hij wat dunner blijven, maar dat is echt persoonlijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.