Ik ben absoluut geen courgette fan. Dus toen mijn lieftallige zusje zei, dat ik echt die courgettesoep van haar moest maken met pesto dacht ik eerst, hmm ga ik dit doen...
Mijn zusje is niet echt een keukenprinses, maar ze was zo enthousiast dat ik haar niet wilde teleurstellen. Ik dus met mijn goede gedrag de volgende dag in de keuken. Nou.. Ik neem al mijn woorden terug, wat was dit ongelofelijk lekker zeg! @Eline, bedankt hè, wie had dat gedacht!
Ik heb wel een klein beetje mijn eigen twist eraan gegeven. Niet dat ik haar recept niet vertrouwde, maar in plaats van kant en klare pesto heb ik deze zelfgemaakt. Ook leek het mij lekker om als vulling niet alleen spekjes te doen maar ook champignons. Houd je niet van champignons, zonder kan ook prima! Houd je niet van pesto? Ook dit kan je weglaten!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 Courgettes
- 2 teentjes Knoflook
- 1 ui
- 1 Prei
- Groentebouillonblokjes voor 1 liter
- Pesto (kant en klaar of maak hem lekker zelf volgens mijn recept)
- 150 gr. Spekblokjes of reepjes
- 150 gr. Champignons
Benodigdheden:
- Staafmixer
Bereidingswijze:
Stap 1: Maak 1 liter groentebouillon en zet apart.
Stap 2: Snijd je ui in halve ringen, de prei in schijfjes, de knoflook fijn en de courgette in de lengte door de helft, deze nogmaals door de helft en vervolgens in grove plakjes.
Stap 3: Pak een kookpan en laat een scheut olijfolie warm worden.
Stap 4: Fruit hierin de ui en knoflook aan.
Stap 5: Wanneer deze glazig kleuren voeg je de prei toe en na 1 minuut ook de courgette.
Stap 6: Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Wanneer het kookt laat je het 30 minuten op laag vuur door pruttelen.
Stap 7: Snijd je champignons in kleine stukjes.
Stap 8: Bak in een droge koekenpan de spekjes, voeg na 1 minuut de champignons toe. Laat dit opstaan tot alles gaar is (de spekjes niet te krokant).
Stap 9: Blender je soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Stap 10: Schep 1 el van je champignon- spek mengsel in een soepkom (of als je van een lekker gevuld soepje houdt, dan schep je er meer bij). Schep een theelepel pesto er bovenop en schenk vervolgens je soep erbij.
*TIP: Lekker met mijn plukbrood erbij!!!
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties