Gevulde vijgen met ricotta, pistachenootjes & parmaham uit de oven

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 17:05
Rating: 5 sterren
1 stem

Lekker, simpel, snel klaar en heel veel smaak!

Daarnaast ziet het er ook nog eens super kleurrijk uit.

Lekker als voorgerechtje, maar ook heerlijk als borrelhapje..

 

 

Ingrediënten voor 4 vijgen:

  • 4 verse Vijgen
  • 3 el Ricotta
  • 1,5 el Honing
  • 80 gr Parmaham
  • 1,5 el Pistachenootjes grof gehakt
  • Schil en sap van een halve Citroen
  • 0,5 el Tijm fijn gesneden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 1: Snijd de vijgen kruislings in, niet helemaal door, want dan blijven ze niet mooi bij elkaar en zet ze in een ovenschaaltje of een vuurvast schaaltje.

Stap 2: Haal ze een beetje uit elkaar zodat je een mooi plekje krijgt waar je de ricotta in kan laten vallen zoals op de foto.

Stap 3: Meng de ricotta met 1,5 el honing en het sap en de rasp van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Scheur je Parmaham in kleine stukjes en bak in een droge koekenpan een beetje knapperig. Meng de helft mee met het ricotta mengsel en houdt de andere helft apart.

Stap 5: Lepel 1 el ricotta mengsel in het midden van de vijgen. Verdeel de overgebleven parmaham hierover en de pistachenootjes. Druppel ten slotte de overgebleven honing er speels overheen.

Stap 6: Zet in de oven voor 5 tot 7 minuten.

 

Smullen maar!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.