Lekker, simpel, snel klaar en heel veel smaak!
Daarnaast ziet het er ook nog eens super kleurrijk uit.
Lekker als voorgerechtje, maar ook heerlijk als borrelhapje..
Ingrediënten voor 4 vijgen:
- 4 verse Vijgen
- 3 el Ricotta
- 1,5 el Honing
- 80 gr Parmaham
- 1,5 el Pistachenootjes grof gehakt
- Schil en sap van een halve Citroen
- 0,5 el Tijm fijn gesneden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 1: Snijd de vijgen kruislings in, niet helemaal door, want dan blijven ze niet mooi bij elkaar en zet ze in een ovenschaaltje of een vuurvast schaaltje.
Stap 2: Haal ze een beetje uit elkaar zodat je een mooi plekje krijgt waar je de ricotta in kan laten vallen zoals op de foto.
Stap 3: Meng de ricotta met 1,5 el honing en het sap en de rasp van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Scheur je Parmaham in kleine stukjes en bak in een droge koekenpan een beetje knapperig. Meng de helft mee met het ricotta mengsel en houdt de andere helft apart.
Stap 5: Lepel 1 el ricotta mengsel in het midden van de vijgen. Verdeel de overgebleven parmaham hierover en de pistachenootjes. Druppel ten slotte de overgebleven honing er speels overheen.
Stap 6: Zet in de oven voor 5 tot 7 minuten.
Smullen maar!
Reactie plaatsen
Reacties